Jaren geleden werden deze kachels vervaardigd in een klein Noors atelier, in een dorpje gelegen bij de monding van een waterloop. Vandaar de naam ‘Laxevaags’, wat ’plaats aan de monding van de rivier’ betekent.

Tegenwoordig is Laxevaags een 100% Belgisch produkt van zeer hoogwaardige kwaliteit. Dankzij een volledig gietijzeren constructie met dikke wanden (gemiddeld 10 mm) en losse onderdelen binnenin, kennen deze kachels een eindeloze levensduur en een uitstekend rendement. Deze ongewone wanddikte maakt het creëren van een dubbele wand overbodig.

Het gamma is uiterst compleet en omvat houtkachels, kolenkachels, allesbranders, mazout- en gaskachels. De modellen Trianon, Beaulieu, Versailles zijn verkrijgbaar met koperen sierset, verschillende handvaten en hoge pootjes. Er is ook keuze uit verschillende kacheldeuren. De gietijzeren modellen zijn verkrijgbaar in volgende kleuren: antraciet, zwart mat en zwart blinkend. De kolenkachels zijn standaard voorzien van een thermostaat met regelknop. Bij houtkachels met gebogen deuren is de thermostaat als optie aan te raden.

Sfeerfoto Laxevaags kachel

Interesse in onze kachels?

Vind een dealer of Stuur ons een e-mail